Breaking News

03 d’octubre 2014

VOLEM MILLORAR EL PATI, FEM-HO ENTRE TOTS! "PROJECTE DE COCREACIÓ DELS PATIS DEL VINYET"

Ja sabeu que en assemblea es va aprovar utilizar romanent de l'AMPA per a dotar l'escola de més materials, equips informàtics,  o el que faci falta,... i que part d'aquests diners també podien servir per a millorar els patis, per tant...

IMAGINEM UN NOU PATI!
Foto: Cocreable
Inspirant-nos en l'esperit de CoCreable i les experiències de l'Escola Castellum i l'IES Les Vinyes o l'Escola Jacint Verdaguer de Sils nosaltres també tenim ganes de donar-li una altra cara als patis de l'Escola. Per això volem engegar el Projecte de Cocreació dels patis del Vinyet.

Volem millorar el pati de l'escola i volem fer-ho d'una manera activa, creativa i social amb la implicació de tota la comunitat educativa!

Què és la cocreació?

Cocrear significa idear i crear entre diverses persones, organitzacions, institucions, col.lectius, etc. La cocreació promou la integració i el desenvolupament de les habilitats i desitjos individuals de cadascú posant-los en consonància amb els dels altres cocreadors i ofereix una pluralitat d’idees i coneixements que enriqueixen els projectes i els resultats finals d’aquests.

La força de la cocreació està en el fet d’ integrar a tots els agents involucrats en un repte, no només aquells amb més capacitat d’actuació o decisió, sinó tothom qui tingui relació d’alguna manera en el projecte. Així, el resultat és realment de tots i per a tots, si està degudament cocreat.


Aquest ha de ser un projecte de tota la comunitat educativa de l’Escola El Vinyet. amb l'objectiu millorar de forma creativa i col·lectiva els patis del nostre centre. Amb aquest projecte, no només aspirem idear, planificar i executar junts millores al centre, sinó també assolir dos dels nostres grans propòsits educatius: millorar l’aprenentatge de tothom i enfortir la cohesió social de la nostra comunitat educativa.

Hi esteu disposats?

Divendres passat, 26 de setembre es va fer una reunió, on hi havia pares de l'escola i integrants de la Junta de l'AMPA per parlar dels conceptes-clau del pati que volíem, arrel de la decisió presa en la darrer assemblea ordinària de socis de l'AMPA. Es van exposar un munt d'idees creatives per al pati i es va posar de manifest la voluntat de treballar-hi dels assistents, no obstant això considerem que aquest ha de ser un projecte plural i obert a tothom i per això cal iniciar la Fase 1 "Conèixer":

Avui ens hem reunit amb l'escola per exposar-los el projecte i és per això que ara engeguem la...

Fase 1 - Conèixer -

En la fase conèixer volem saber què saps, què penses, que opines sobre el pati i els patis… en general! Què fa falta, que caldria arreglar o canviar,... La fase conèixer vol generar informació per activar el procés de creació col·lectiva. 

D’aquí en sortirà una informació bàsica que ens servirà per a crear col·lectivament elements per al pati; en la fase cocrear.

Participa en la fase Conèixer

1. Pares, mares, tiets, nens i nenes... 
Envieu un correu a pativinyet@gmail.com amb una fotografia, un comentari, una proposta, una idea… sobre:

- El pati actual

Què en penses del pati actual? Com s’hi juga? Què si fa? Quin servei dóna? I quin li falta? Què ha de millorar?

- El pati recordat

Què recordes memorable del pati de la teva infantesa? Hi ha llocs d’esbarjo que coneguis?

- El pati somiat

Com és el teu pati somiat? Coneixes algun espai inspirador?

2. Ho publicarem i tothom en gaudirà!

Amb tota aquesta informació recollida, ens tornarem a trobar per poder començar la fase de “Cocreació", valorar la viabilitat de cada idea en funció de la feina i el pressupost, fer equips de treball i començar a construir!

Dimarts col·locarem unes bústies a l'escola per a que pugueu deixar-hi la vostra idea en paper (un dibuix, una idea, una reflexió...)

Teniu fins el dia 15 per a fer les vostres aportacions! 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar